2
okt
2012
Andjakt på sjön med hund
Änderna skjuts när de kommer in över viken för kvällen och hundarna hämtar de skjutna änderna i vattnet. Hundarna arbetar med glädje och styrs av sina förare med imponerande precision!
Skriv ut
2
okt
2012
Änderna skjuts när de kommer in över viken för kvällen och hundarna hämtar de skjutna änderna i vattnet. Hundarna arbetar med glädje och styrs av sina förare med imponerande precision!
Skriv ut
28
sep
2012
Mingel i samband med demonstration av en ny väderstation utanför Björklinge, med forskare från bland annat Uppsala och Lund. Mitt ute i skogen eller centralt i stan spelar ingen roll – Kingstreet fixar biffen!
Mingeltallrik
Kuvertbröd och vispat smör
Prästostpaj med trattkantareller
Tunnbrödwrap med rökt Grisslehamnslax, pepparrot och äpple
Sandwich med Tvärnöskinka, gulbeta och getost
Älgfärsköttbullar med krusbärskompott
Rostad Anyapotatis med betor, bakad lök och rostade solrosfrön, i portionsglas
Skriv ut
18
sep
2012
Jaktmiddag
Sikrom med dillpotatisterrin, vaktelägg och kavringskrutonger
Mixed grill med Hagbykyckling, flankstek från Källberga, handstoppad salsiccia, trattkantarellpotatis samt ört- och tryffelsmör
Havtornscrème med chokladtryffel på mandelbotten samt passionsfrukt- och melonsallad
Skriv ut
8
sep
2012
Bröllopscatering på Uppsala slott
Förrätt Carpaccio på italienska charkuterier, getostsufflé, confiterad plommontomat och pinjenötter
Varmrätt Kalv med primörknyte, tryffelaioli, potatisterrin och schalottenrödvinssås
Dessert Rabarberterrin, jordgubbssallad med vaniljkräm samt varm chokladbakelse
Skriv ut
18
apr
2012
Mellan februari 2011 och april 2012 levererade vi en matkasse till privatpersoner i Uppsala med omnejd. Vi var mycket stolta över vår matkasse. Den innehöll halvt färdiglagad mat tillagad av Jonas med mycket närproducerade råvaror och inga tillsatser. Nu är det 100 procent catering som gäller för oss igen men vi tar med oss många nyttiga erfarenheter och nya kontakter med lokala producenter av både kött och grönsaker.
Skriv ut
13
feb
2012
På studiebesök på Orto Novo. Häftigt att se sådana mängder sallad och örter. Intressant med nya, vackra sorter på väg ut i handeln.
Skriv ut
7
nov
2011
Nu har vi en till nära leverantör av nötkött. I morse var Jonas hos Marie och Rickard på Duderö Limousin och hämtade kött som vi kommer att bjuda på framöver. Gå gärna in på deras hemsida, www.duderolimousin.se och blogg, duderolimousin.blogspot.com. På bloggen finns massor av fina bilder.
Skriv ut
19
sep
2011
Nu har vi fått hem kött från vår grannbonde Janne och det är med i tisdagens middag som färs. Den här veckan kommer vi att koka fond på benen. Skillnaden i smak mellan riktig fond och köpt buljong är jättestor och dessutom vet man exakt vad som är i, inga konstiga tillsatser utan bara rena äkta råvaror.
Så här gör vi vår Kalvfond
Vi har en 75-litersgryta att koka i, det finns antagligen inte i ert kök men proportionerna går ju att skala ner och metoden är densamma. Det tar tid men är inte svårt.
Skriv ut