Fotograf: Ulrika Ekblom / SÖD
Utskrivbar version av logotyp.

Bilder

8
okt
2013

Pintxos XXL på spanska, middag på Bar Nestor i San Sebastian.

Tapas XXL på spanska. Lite vino tinto till och sen var det god natt!

Det finns alla sorters restauranger i San Sebastian, även om det är mest känt för de drygt 200 pintxosställena. Pintxos är tapas på baskiska. Bar Nestor serverar  stilrent enkla rätter på suveräna råvaror, i princip en råvara per rätt. Vid beställning av biff blir gästen presenterad ett par köttbitar att välja mellan. Dessa steks till perfektion och serveras utan några onödiga tillbehör – underbart gott och enkelt! Andra favoriter bland pinxosställena var A Fuego Negro med vackra och mycket arbetade kreationer, Borda Berri med robusta smaker samt La Cuchara de San Telmo som serverar pintxos med råvaran i fokus.
www.barnestor.com, www.afuegonegro.com, www.restaurantebordaberri.com, www.lacucharadesantelmo.com

Skriv kommentar