Fotograf: Ulrika Ekblom / SÖD
Utskrivbar version av logotyp.

Om oss

Hur det började och hur det är idag.

Jonas Åkerlind startade Kingstreet i februari 2001. Han hade då arbetat som kock i Uppsala och Stockholm samt 4 år i USA efter avslutat restauranggymnasium. Verksamheten bedrevs i köket på Hotel Uppsala med frukost, konferensluncher och middagar, festvåningsarrangemang, affärsluncher, matlagningskurser och dryckesprovning. Med lång erfarenhet och ett brinnande intresse står Jonas för ett gediget mathantverk och ett namn i branschen.

Sara Åkerlind anställdes 2005. Med tre år på Restauranghögskolan i Grythyttan tillför hon företaget högskolestudier i dryckeskunskap och matsalsarbete samt företagsekonomi och marknadsföring. Sara har även arbetat på Systembolaget i två år. Där ansvarade hon för vinprovningar för kunder i Uppsala och Gävle samt utbildning av Systembolagets personal inom området dryckesprovning.

Cateringdelen var vid starten förhållandevis liten men efterfrågan ökade stadigt och 2006 flyttade företaget till nya lokaler bättre lämpade för cateringverksamhet i Hargshamn, Roslagen. Idag ägs och drivs företaget av Jonas och Sara tillsammans.